14 Mart, 2022 - 12:34

Zlatni poker Budućnosti

ŠK Budućnost CEDIS bio je izuzetno uspješan na Ekipnom prvenstvu Crne Gore u ubrzanom i brzopoteznom šahu, koje je igrano 12. i 13. marta u Univerzitetskom sportskom centru u Podgorici. Naš prvi tim osvojio je dva pobjednička pehara, dok je ženska ekipa bila najuspješnija u konkurenciji dama u obje discipline.

Prvog dana takmičenja održano je prvenstvo u ubrzanom šahu, koje se igralo u 7 kola po švajcarskom sistemu, uz učešće 17 ekipa, a tempo igre je bio 10 minuta po igraču, uz dodatak od 5 sekundi za svaki odigrani potez. Ekipa Budućnosti ostvarila je skor od 6 pobjeda i 1 neriješenog rezultata i sa 19 bodova ubjedljivo osvojila prvo mjesto. Srebro je pripalo ŠK Herceg Novi 1949 sa 14 bodova, koliko je imala i trećeplasirana Mimoza. Naš ženski tim je sa 7 bodova bio najuspješniji u konkurenciji dama, ŠK Mladost je bio najbolje plasirani klub iz Premijer lige sa 12 bodova, najbolji prvoligaš je bio ŠK Rumija sa 10, a najbolji član Druge lige ŠK Nikšić sa 11 osvojenih bodova.

Brzopotezno prvenstvo je okupilo 18 ekipa. Igralo se 17 kola po Bergerovom sistemu, uz tempo igre 3 minuta po igraču uz dodatak od 2 sekunde po potezu. Posle vrlo dramatičnih borbi, naša ekipa je uspjela da ostane jedina neporažena i sa osvojenih 45 bodova, uz 14 pobjeda i 3 neriješena meča, prva prođe kroz cilj. Druga je bila Elektroprivreda sa 42, a treća, kao i dan ranije, Mimoza sa 41 osvojenim bodom. Mlada ekipa Budućnosti je ponovo bila najuspješnija u ženskoj konkurenciji sa 9 bodova, najbolji premijerligaš je bio ŠK Herceg Novi 1949 sa 39, najbolji prvoligaš 7. Oktobar sa 25, a najbolje plasirana ekipa iz Druge lige još jednom ŠK Nikšić sa 37 bodova.

Naš tim je na oba takmičenja nastupio u sastavu Nikola Đukić, Blažo Kalezić, Andrej Šuković, Vladimir Pajković, Predrag Nikač i Srećko Đukanović, a u ženskoj ekipi su bile Tijana Rakić, Mateja Popović, Milena Mosurović, Tara Ivanović, Nastasija Roganović i Katarina Đukić. Igru naših timova je tokom čitavog takmičenja pratio i predsjednik ŠK Budućnost CEDIS Saša Radunović, koji je sigurno imao mnogo razloga za zadovoljstvo viđenim.

Odličan početak takmičarske godine za ŠK Budućnost CEDIS, a nadamo se da će naš klub slične rezultate postizati i na ovogodišnjoj Premijer ligi i Kupu Crne Gore, kao i na najavljenoj ženskoj ligi.

Konačne tabele, svi rezultati i statistika mogu se naći na sledećim linkovima: rapid, blic.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu