16 Februar, 2020 - 23:21

Ubjedljiva pobjeda Đukića na Memorijalu "Đorđe Konjević"

VI Memorijal "Đorđe Konjević" odigran je 16. februara u Igalu, uz učešće 65 igrača iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rusije i Srbije, među kojima i 4 velemajstora, 1 internacionalni majstor i 9 majstora FIDE. Igralo se 13 kola po švajcarskom sistemu, a tempo igre je bio 3 minuta po igraču, uz dodatak od 2 sekunde za svaki potez.

Prvo mjesto je zauzeo član ŠK Budućnost velemajstor Nikola Đukić sa osvojenih 11,5 poena, poen i po više od drugoplasiranog velemajstora Dragiše Blagojevića. Treći je bio velemajstor Milan Draško sa 9 poena, koliko su imali i FIDE majstor Aleksandar Tomić na četvrtom i FIDE majstor Anvar Turdijev na petom mjestu. Član Budućnosti internacionalni majstor Blažo Kalezić osvojio je šesto mjesto sa 8,5 poena, a sedmi je bio Veljko Šćekić sa istim skorom, ali lošijim dodatnim kriterijumima. Nagrade su osvojili još i velemajstor Nebojša Nikčević, član Budućnosti FIDE majstor Andrej Šuković, Nebojša Nikolić, Nenad Šćekić i FIDE majstor Armin Mušović, svi sa 8 poena.

Pored dvanaest redovnih, organizator je obezbijedio i šest specijalnih nagrada. Najuspješniji igrač do rejtinga 1800 bio je Domagoj Begić sa 6,5 poena, do 2000 Velimir Jeknić sa 8, a do 2200 član podmlatka Budućnosti Dario Alivodić sa 7,5 poena. Nagradu za najboljeg omladinca osvojio je Savo Vujović sa 7 poena, za najboljeg domaćeg klupskog igrača Miloš Bubanja sa 7,5, a za najboljeg domaćeg klupskog veterana njegov otac Mašan Bubanja, koji je osvojio 6,5 poena.

Ukupan nagradni fond iznosio je 900€, od čega je pobjedniku pripalo 150€.

Konačna tabela turnira, svi rezultati i statistika mogu se naći na ovom linku.

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu