16 April, 2023 - 01:11

Mlade nade Budućnosti još jednom zablistale

Kvalifikacioni turnir srednje regije za 28. Prvenstvo Crne Gore za mlade odigran je 15. aprila u OŠ "Štampar Makarije" u Podgorici. Učestvovalo je 110 mladih šahista iz Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i Zete koji su se takmičili u šest starosnih kategorija, a tempo igre je bio 15 minuta po igraču uz dodatak od 5 sekundi za svaki potez. Polaznici škole šaha ŠK Budućnost CEDIS nastavili su sa odličnim rezultatima, osvojivši čak 14 medalja, i to 7 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane.

Prvo mjesto u svom uzrastu osvojili su Vuk Đurović (dječaci do 10 godina), Toman Perić (dječaci do 12 godina), Marija Mia Maraš (djevojčice do 14 godina), Đorđe Žižić (dječaci do 14 godina), Milena Mosurović (djevojčice do 16 godina), Tara Ivanović (djevojčice do 18 godina) i Dino Grbović (dječaci do 18 godina). Srebrne medalje su pripale Petru Šukoviću (dječaci do 12 godina), Katarini Đukić (djevojčice do 16 godina), Andriji Koprivici (dječaci do 16 godina), Mateji Popović (djevojčice do 18 godina) i Milošu Kršikapi (dječaci do 18 godina), dok su se bronzom ovjenčali David Pavlović (dječaci do 10 godina) i Nastasija Roganović (djevojčice do 16 godina).

Kontinuitet odličnih rezultata je potvrda kvalitetnog rada u klupskoj školi šaha, a vjerujemo da će naši mladi talenti nastaviti sa uspjesima i na 28. Prvenstvu Crne Gore za mlade, koje će se igrati na Cetinju od 15. do 20. juna.

Foto galerija

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu