21 Jun, 2024 - 13:34

Budućnost najuspješniji klub na 29. Prvenstvu Crne Gore za mlade

Polaznici škole šaha ŠK Budućnost CEDIS navikli su nas na sjajne rezultate, a nisku uspjeha su nastavili na 29. Prvenstvu Crne Gore za mlade, koje je igrano na Cetinju od 15. do 20. juna. Naši mladi talenti osvojili su osam medalja, od čega četiri zlatne, dvije srebrne i dvije bronzane.
 
Titulu prvaka Crne Gore u svom uzrastu osvojili su Milena Mosurović (djevojčice do 18 godina), Katarina Đukić (djevojčice do 16 godina), Đorđe Žižić (dječaci do 14 godina) i Toman Perić (dječaci do 12 godina). Srebrom su se okitili Miloš Kršikapa (dječaci do 18 godina) i Ljev Hramko (dječaci do 14 godina), dok je bronza pripala Andriji Koprivici (dječaci do 16 godina) i Davidu Pavloviću (dječaci do 10 godina), koji je bio blizu titule prvaka, ali je nakon poraza u poslednjem kolu morao da se zadovolji trećim mjestom. Treba istaći i veoma dobru igru Nastasije Roganović (djevojčice do 16 godina), koja je podijelila treće mjesto, ali je bila četvrta po dodatnim kriterijumima.
 
Pobjednici i drugoplasirani u svim starosnim grupama stekli su pravo da predstavljaju Crnu Goru na prvenstvima Evrope i svijeta, a ne sumnjamo da će mlade nade Budućnosti imati šta da pokažu i na međunarodnoj sceni.
 
Bravo, drugari, najjači ste!
 
Svi rezultati, tabele i statistika po grupama mogu se naći na sledećim linkovima: U08, U10, U12, U14, U16, U18.
 

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu