30 Januar, 2023 - 10:31

Članovi Budućnosti uspješni na Pionirskom prvenstvu Crne Gore

Pionirsko prvenstvo Crne Gore za 2023. godinu igrano je 28. i 29. januara u OŠ "Savo Pejanović" u Podgorici. Učestvovalo je ukupno 87 mladih šahista, 65 u konkurenciji dječaka i 22 u konkurenciji djevojčica. Igralo se 9 kola po Švajcarskom sistemu, sa tempom igre 25 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 10 sekundi za svaki potez.

Mladi šahisti iz škole Budućnosti bili su veoma uspješni, osvojivši ukupno 4 medalje. Miloš Svrkota i Marija Mia Maraš su se praktično do poslednjeg kola borili za titulu u apsolutnoj konkurenciji, ali su oboje na kraju morali da se zadovolje drugim mjestom. David Pavlović je bio najuspješniji u kategoriji dječaka do 10 godina, dok je Vuk Đurović bio drugi u istoj starosnoj grupi. Među prvih pet još su se plasirali Đorđe Žižić (peti u apsolutnoj konkurenciji), Toman Perić (četvrti do 12 godina) i Vaso Stevančević (četvrti do 10 godina). Naš klub su predstavljali i Matija Popović, Daris Abdović, Vuk Vulić, Petar Šuković, Anto Bakić i Mara Grdinić. Svima njima će ovo biti još jedno vrijedno iskustvo na uzbudljivom putu šahovskog napredovanja.

Zanimljivo je da su prva mjesta u apsolutnoj konkurenciji osvojili brat i sestra Ilija i Sofija Milović, kojoj je ovo druga uzastopna titula pionirske prvakinje Crne Gore.

Konačne tabele, svi rezultati i statistika mogu se naći na sledećim linkovima: dječaci, djevojčice.

Foto galerija

Sponzori

Glavni grad - sekretarijat za sport i kulturu