Maj 2024

6.5.2024.

Drugi kvalifikacioni turnir, Podgorica 17-19. maj 2024.

Šahovski klub “Budućnost CEDIS” organizuje CEDIS Festival šaha, koji se sastoji od pet otvorenih kvalifikacionih turnira i finalnog turnira na kojem će nastupiti osam najuspješnijih šahista iz kvalifikacija, najuspješnija šahistkinja i najuspješniji igrač do 18 godina (rođeni 2006. i mlađi). Uslov za učešće na finalnom turniru je da je igrač učestvovao na najmanje tri kvalifikaciona turnira.

5.5.2024.

Ekipa ŠK Budućnost CEDIS osvojila je četvrto mjesto na Premijer ligi Crne Gore, igranoj u Igalu od 27. aprila do 4. maja. Naš tim je prije početka turnira važio za jednog od favorita za titulu, ali sticajem nesrećnih okolnosti nijedan meč nije odigrao u punom sastavu, što je rezultiralo najlošijim plasmanom Budućnosti otkad postoji Premijer liga.

2.5.2024.

Pionirska liga Crne Gore igrana je u Igalu od 29. aprila do 2. maja. ŠK Budućnost je na ovom takmičenju, koje je obnovljeno posle nekoliko godina pauze, nastupio sa dvije ekipe. Prva ekipa našeg kluba prikazala je sigurnu igru i osvojila pobjednički pehar sa 25 bodova, dok je druga ekipa igrala prilično neujednačeno, završivši na sedmom mjestu sa 13 bodova.